Már csak az utómunkák maradtak hátra a Mezőhegyes-Csanádpalota autópálya felhajtó közti út korszerűsítéséből. 3,2 milliárdot költöttek rá, s nemcsak a Mezőhegyesi Ménesbirtok és a sztráda közti kamionforgalom hasznára válik, de Mezőhegyes, Pitvaros és Csanádpalota lakói és az arra közlekedők is élvezhetik. Fotó: Facebook/Radó Tibor.

A tervek szerint idén december 31-re kell befejezniük a kivitelezőknek a Mezőhegyes-Csanádpalota autópálya-feljáró közti útszakasz felújítását. Az útburkolat már kész, információink szerint az útjelek felfestése, a padkázás maradt hátra, de alighanem a leglátványosabb elem a pitvarosi körforgalmat érinti. A középső részébe telepített új, zöld színű forgalomtechnikai táblák már a nagyobb gépek útjában, így biztonságosabb lesz a kanyarodás, ami korábban veszélyes volt.

A Mezőhegyestől az M43-as autópályáig, Pitvaroson és Csanádpalotán keresztül haladó a 4434-es és 4451-es jelű összekötő utakat is érintő útépítés Lázár János közbenjárására hárommilliárd-kétszázmillió forintból zajlik. A mintegy 22 kilométeres szakaszon a felújítás során a meglévő burkolat profilmarása után új aszfalt kopóréteget épített a kivitelező, a süllyedéseknél a teljes pályaszerkezet cseréjéről gondoskodott, az új kopórétegre tartós burkolati jeleket fest(ett) és a sérült KRESZ táblákat kicserélte/cseréli. A kivitelezés során felújították a mezőhegyesi Élővíz-csatorna-hidat is. A felújítást követően az M43-as autópályát gyorsabban, biztonságosabban és kényelmesebben érik majd el a közlekedők.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában zajló beruházással egyébként őszre már nagyon sokat elhaladtak, főleg a Pitvaros és Csanádpalota közti szalaszon. A kivitelezőnek a beruházó Magyar Közút Nonprofit Zrt. a munkaterületet június elején adta, a fejlesztés előreláthatóan 2020. december 31-ig tart.

Talán a legtöbb változás egyébként Pitvarost érintette, a Mezőhegyesi út mellett ugyanis a községtől egészen Mezőhegyesig bővítették az Invitel által korábban itt lefektetett, ma a DIGI tulajdonában lévő optikai kábelt, felújították a járdát és a hatvan éve lefektetett ivóvíz gerincvezetéket is kicserélték.

Pitvaros és Mezőhegyes közt ráadásul– a tervek szerint – jövő tavasszal TOP-os forrásból 1 milliárd 99 millió 676 ezer 260 forintból kerékpárút is épül majd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest