A nő a vádirat szerint végzett egyéves gyermekével; a Fővárosi Főügyészség többszörösen minősített emberölés bűntette miatt kényszergyógykezelést indítványoz. A képen: Bűnügyi helyszínelő dolgozik 2020. április 5-én a XVIII. kerületi Havanna utcában egy társasháznál, ahol egy 38 éves nő megölte egyéves kislányát. Fotő: MTI/Mihádák Zoltán.

A vádirat lényege szerint egy harminckilenc éves nő egyedül gondozta egyéves gyermekét. Az anya kimerült és úgy érezte egyedül nem képes gyermeke felnevelésére. Emiatt elhatározta, hogy kioltja gyermeke életét, amelyet 2020. április 4-én, a budapesti XVIII. kerületben megtett, majd másnap ezt bejelentette a rendőrségen.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben előre kitervelten, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

Figyelemmel arra, hogy az ügyben kirendelt igazságügyi elmeorvos szakértő véleménye alapján a terhelt – kóros elmeállapota miatt – nem büntethető, az ügyészség indítványozta, hogy  a bíróság – a vádlott felmentése mellett – rendelje el kényszergyógykezelését.

A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest