Ötmilliót nyertek, ebből újíthatják fel a temetőben lévő járdát. Korábban már az oda vezető utat is újraaszfaltozták, s a sírkertben is végeztek fejlesztést.

Sikeresnek bizonyult a maroslelei temető belterületi járdája felújítására Magyar Falu Programban benyújtott önkormányzati pályázat. Így ezzel a község 4 millió 970 ezer 400 forint támogatást kap.

Lázár János országgyűlési képviselő idén nyáron tett látogatást a maroslelei önkormányzatnál, mely alkalommal Drimba Tiborral folytatott megbeszélésen – többek között – a Maroslele által benyújtott pályázatok fontosságáról is szó esett, de átbeszélték a maroslelei elképzeléseket, hiszen nem állhat meg a falu fejlődési. A térség országgyűlési képviselője az ígérte, hogy mindent elkövet azok sikeréért. – Köszönjük az eddigi támogatást és mindenki munkáját, aki a pályázatok előkészítésével foglalkozott! – fogalmazott a pályázati sikert közzé tévő polgármester.

A maroslelei temetőfejlesztés, korábbi, azaz első ütemében, az idén júliusban egy belügyminisztériumi pályázatnak és a község önerejének köszönhetően tizenhétmillióból javították a maroslelei temetőhöz vezető utat a Makói és a Béke utcában, mely során a Petőfi és a Dózsa György utcák között teljes egészében, míg a Makói utca felétől befelé a nagyon rossz állapotban lévő útszakasz kapott hengerelt aszfaltburkolatot

***

A helyi temető fejlesztésének első üteme egyébként április végén kezdődött, s május elejére be is fejeződött. A munkálatok során során megújult a vízhálózat, három új kifolyót, négy ledes lámpatestet szereltek fel, de a sírkertbe kilenc locsolókannát, négy virágládát, valamint új padokat is kihelyeztek, s a régieket felújították. Illetve jelentősen javítottak – a belső út rendbetételével – a közlekedési lehetőségen. A sírkert üzembentartójával az önkormányzat egyébként már korábban egyeztetett annak érdekében, hogy közös megoldást keressenek a temető fejlesztésére. Ez annak megközelítését, a járdák és a vízhálózat valamint a közvilágítás kiépítését jelenti.

A temetőfejlesztés során szeretnék elvégezni egy új urnafal vagy egy urnás temetkezési hely kiépítését, hiszen a jelenlegi urnafal már megtelt. De parkolót is szeretnének létesíteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest