Szirbik Imre a választások után nagy erőkkel vetette magát a munkába, most számos megnyert pályázatról és a falu életét megkönnyítő beruházásokról számolt be portálunknak.

Az időközi választások után úgy tűnik visszaköltözik a nyugalom Kiszomborra, ideje is volt, hogy a település visszatérjen a nyugodt fejlődés útjára. Szirbik Imre portálunknak elmondta, az utóbbi hetekben számos új nyertes pályázat érinti a falut, és a korábban megnyert pályázatok is szépen haladnak.

A Vályogos-tó partjára 5 millió forintból 5 fedett kiülő telepítése kezdődik hétfőn, ehhez jön még további három pad is, illetve szintén hétfőn kezdik építeni azt a kerékpáros pihenőhelyet a Makó-Kiszombor kerékpárút mellé, amelyre velük együtt 18 település pályázott még korábban.

A Magyar Falu Programban is több pályázata van a településnek, Börcsök Andor utca és a Dózsa György utca útfelújítására 30 millió forintot kaptak, ez gyakorlatilag már elkészült. Mint Szirbik Imrétől megtudtuk, azért ezek az utcák kerültek kiválasztásra, mert a pályázatban csak már korábban aszfaltos utat lehetett felújítani, útalap nélküli utcát nem.

 

 

 

A temetőben létrehozandó urnafalra kapott 4,8 millió forintról már korábban is lehetett tudni, új lehetőség azonban a kerítés felújítása, amire a napokban nyertek 5 millió forintot. Mindkettő kivitelezése tavasszal kezdődik meg. Szintén Magyar Falu Programban nyertek elhagyott ingatlan közcélra történő megvásárlására 5 millió forintot.

A legnagyobb sikernek azonban Szirbik Imre az Óbébai utca jó nagy szakaszának felújítását tekinti, amivel korábban nem számoltak. Az út ugyanis a Magyar Közút Nonprofit Kft. kezelésében van, és annak igazgatója először arról tájékoztatta a polgármestert, hogy leghamarabb jövőre tudnak belekezdeni, mert nincs rá keret.

Néhány héttel később azonban örömmel hívták fel, hogy mégis van forrás, kezdődhet a munka, amelyre nagyon régóta várt már a falu.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest