A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis csoportja ma teljes körű fertőtlenítést végzett a szolnoki Szent Tamás Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola makói intézményegységében. Az intézkedést a közelmúltban lezajlott dolgozói megbetegedések indokolták.

Magas alkoholtartalmú szerrel, mintegy hatórányi munkával zajlott le a Zrínyi utcai épület teljes területének kezelése a további fertőzések megelőzése érdekében. A feladatot három raj kilenc katonája hajtotta végre. – A helyszínre pontos egyeztetések után az operatív törzs megbízásából érkeztünk. Az áramtalanítást követően kezdődhet meg majd a beavatkozás, itt konkrétan 4300 négyzetméteren, valamint elvégezzük a kinti játékok fertőtlenítését is – tájékoztatott Makány Tamás főhadnagy. A Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis fertőtlenítő csoportjának parancsnoka elmondta, a folyamat befejezését követően már másnap fogadhatja a gyermekeket az óvoda.

Az intézkedést az október végén tapasztalt sorozatos dolgozói megbetegedések indokolták, amelynek során a 13 munkatársból egy kivétellel mindenki pozitív vírustesztet produkált.  Az óvodát emiatt több mint két hétre bezárták és elrendelték annak teljes körű fertőtlenítését is. – Nagyon örültünk, hogy egy olyan kicsi, családias óvodára is, mint a miénk, ugyanolyan figyelmet fordítanak, mint a nagyobb intézményekre. Mindenütt valódi segítséget, gyors és megoldás centrikus hozzáállást tapasztaltunk a problémák megoldására. Végtelenül megerősítő, hogy számítanak ránk és számolnak velünk – nyilatkozta Biró István. Az óvodalelkész arról is tájékoztatott, egyelőre nem kaptak arról jelzést, hogy a gyerekek között lenne fertőzött. Így abban bíznak, hogy a mostani beavatkozással és a szabályok további gondos betartásával sikerült elejét venniük a járvány terjedésének. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest