Néhány kivétellel kötelező a maszkviselés a makói közterületeken, féléve kongatja a vészharangot a hatóság Csanádpalotán, kisablakos kiszolgálásra tértek át a kistelepülések könyvtárai.

Sok 10 ezer feletti lakosú városhoz hasonlóan az operatív törzs és a helyi szakmai stáb javaslatára Farkas Éva Erzsébet elrendelte a kötelező maszkviselést, amelyet két hét múlva felülvizsgálnak.

Csanádpalotai TOP-botrány: az önkormányzat szinte mindent kifogásol, de bizonyítani lényegében semmit nem tud – ez derül ki a portálunkhoz eljutott, hivatalból kiszivárgott belső dokumentumból. Fél év alatt semennyit nem jutottak előre a pályázatok lezárásában.

Rugalmasan alkalmazkodtak a makói járás kistelepülései könyvtárai, faluházai a koronavírus miatti újabb könyvtárzáráshoz. Csanádalbertin vagy Maroslelén például ablakos kölcsönzést, ügyintézést vezettek be, több helyen pedig ismét házhoz is szállítják a kívánt olvasnivalókat.

Földeákon péntekig lehet pályázni a szociális tüzelőre: az idén barnakőszenet kaphatnak azok a földeáki szociális rászorultak, akik az önkormányzathoz legkésőbb péntekig, azaz november 13-áig ezzel kapcsolatos kérelmet nyújtanak be. Ezeket az önkormányzat szociális bizottsága bírálja majd el.

Rendkívüli fegyelmezettségre van szükség a járvány terjedésének megfékezéséhez – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest