Bogyó Géza gyermekkora óta szívesen főz és már egészen fiatalon elhatározta, hogy a vendéglátásban fog dolgozni. Álmát valóra váltva, már több mint harminc esztendős szakmai múlt áll mögötte. Hivatását összetett és komoly feladatként éli meg, amelyben a pozitív visszajelzések lelkesítik.

Már iskolásként is recepteket próbált ki a nyári szünetekben és főzött a családjának a vásárhelyi származású Bogyó Géza. Érdeklődése később a pályaválasztásában teljesedett ki, amelyet szülei is támogattak. Szülővárosában végezte tanulmányait, majd Szegeden kezdett el dolgozni. – Mindig vonzott a szállodák világa, mert van egy miliője, ami sokkal bensőségesebb, mint egy étteremé. Kihívás rejlik abban, hogy olyan légkört tudjunk varázsolni, amiben a vendég valóban otthon érzi magát, ahol van tere a beszélgetésnek és az érdeklődésnek, vagy annak, hogy társasággá váljunk, ha ezt igénylik tőlünk – avatott be a Glorius étterem vezetője hivatásának szépségeibe, amelyek mellett kihívások is akadnak bőven.

 A vendéglátás ugyanis komplex műfaj, amelyben egyszerre kell jó pszichológusnak és szakembernek lenni, bírni kell a stresszt, a tempót és nem árt az alázat sem. Viszont a vendégek pozitív visszajelzései, a kedves gesztusok és az elismerő szavak rendkívül lelkesítően és ösztönzően hatnak. Bogyó Géza szerint, az szavak nélkül is érzékelhető, ha valaki elégedett, de természetesen az a legjobb, ha ezt ki is fejezik. – Egy felszolgáló, egy cukrász és egy szakács ismereteit sajátítottam el és sokáig vívódtam, hogy a konyha vagy az étterem területe az, ami közelebb áll hozzám. Végül az utóbbi győzött, ami egy kis önfejlesztést is jelent a számomra, mert alapvetően félénk természetű vagyok. A szakmai feladatok ennek oldásában is sokat segítettek – árulta el az F&B manager, aki már több mint három évtizede dolgozik a szállodaiparban. Szegeden a Tisza Szálló, majd a későbbi Novotel adott lehetőséget számára hivatása lépcsőfokainak bejárására és így széles körű ismeretek szerzésére is.

Bogyó Gézának az otthonában is megjelenik az éttermi világ; a mai napig szívesen ragad fakanalat, aminek a felesége nagyon örül. Gyakran örvendezteti meg a családját akár különleges desszertekkel is, természetesen a leves és a főétel után. Sőt, vannak olyan fogások, amelyeket két fia szerint csak ő készíthet el. Munkái mellett igen kevés szabadideje van, de ha adódik lehetősége, szívesen sétál a szabadban. A Grand Hotel Glorius csapatába fél éve tartozik; a családias közeg, amit itt talált, számára nagyon fontos és inspiráló. Kihívásokkal teli időszakban látja el most a feladatait, amiben úgy érzi, sokat fejlődhet is. Szeretné, ha a legjobban ki tudná aknázni a helyzetben és Gloriusban rejlő lehetőségeket. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest