A földeáki önkormányzat elszállíttatta az úgynevezett Gajdosi bekötő útnál illegálisan lerakott elektromos eszközöket és a néhány „odatévedt” gumiabroncsot. Persze nem csak ilyesféle hulladék, de még mosdókagyló és törött műanyag szék is „nőtt” a szántóföld széli bokrok alján. Hamarosan ismét lesz e-hulladékgyűjtés a faluban. Ingyen lehet megszabadulni az ilyen fölöslegessé vált dolgoktól.

Az pedig valószínű, hogy a rissz-rossz szétszedegetett tévékészülékeket széttört műanyag székeket nem Makóról, Vásárhelyről, vagy a környező településekről hordták ide, hanem szorgos munkával és önfeledten azok a földeákiak fuvarozták ki, akik azt hiszik, hogy tévéket majd el-elnézegetik az őzek, a madarak vagy a süldőnyulak… Annak ellenére hordták ide ki, nem kímélve fáradságot, erőt és üzemanyagot, hogy elektronikus hulladékátvétel a közelmúltban is tartottak a községben.

Fotó: Facebook/Földeák község hivatalos oldala

Tavaly május 10-én a Termáltechnika Kft. régi Petőfi Sándor utcai telephelyére bári elvihette kiszolgált elektromos eszközeit, s azokat díjtalanul át is vették tőle https://makohirado.hu/2019/05/10/mar-az-elso-oraban-tonnanyi-e-hulladekot-adtak-le-a-foldeakiak/. Akkora volt a gyűjtés sikere, hogy már az első órában tonnányi e-hulladékot vittek el oda a földeákiak és az óföldeákiak. Kiszolgált automata mosógépek, rossz tévék, számítógépek és porszívó, magnők, mikrohullámú sütők, de még elektromos kés és villanybojler is akadt köztük, de a legnagyobb tömegben a kiszolgált hűtő- és fagyasztógépektől valamint számítógép monitoroktól szabadultak meg az emberek.

Aki arról lemaradt, az se szomorkodjon, s ne keresse a falu környékén a megfelelő bokrok vagy fasorok alját. A jövő héten ismét legális lehetősége lesz, hogy megszabaduljon a kiszolgált otthoni elekromos eszközeitől

– November 20-21 én elektronikai hulladékgyűjtés lesz a régi Termáltechnia épületénél, ahol mindenki leadhatja az ilyen jellegű feleslegessé vált termékét – hívta fel a földeákiak figyelmét Hajnal Gábor, a község polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest