Rugalmasan alkalmazkodtak a makói járás kistelepülései könyvtárai, faluházai a koronavírus miatti újabb könyvtárzáráshoz. Csanádalbertin vagy Maroslelén például ablakos kölcsönzést, ügyintézést vezettek be, több helyen pedig ismét házhoz is szállítják a kívánt olvasnivalókat.

A mától harminc napra életbe lépett járványügyi rendelkezések alapján a Csanádalberti könyvtár épületébe, az ott dolgozók kivételével, a belépés tilos! Kábeltévé és internet befizetés a továbbiakban a könyvtár második ablakánál történik.

A könyvek visszavétele hétfőn szerdán és pénteken ugyanebben a formában, az ablaknál zajlik. A könyvtárnak írt messenger üzenetben, vagy telefonon kért, illetve már előjegyzett könyveket szintén így adják ki.

Apátfalván a könyvtár és a faluház is zárva, a helybéliek munkaidőben a kérdéseiket a 06-62-260-126-os telefonszámon tehetik fel. Könyvek továbbra is kölcsönözhetőek, üzenetben lhet azokat kérni, s a könyvtárosok házhoz szállítják.

A Pitvarosi Művelődési Házban a kábeltévé és internet díjbeszedés a szokott rendben történik.

A könyvtár és Teleház szolgáltatása – ahogy a tavaszi koronavírus veszélyhelyzet idején, ismét házhoz szállítással vehető igénybe az alábbi elérhetőségeken: 06-62/292-032, illetve a provita.telehaz@gmail.com email címen vagy a Facebook oldalunkon /Pitvarosi Művelődési Ház/ keresztül!

A maroslelei könyvtár szolgáltatásai a megszokott nyitvatartási időben az irodai és könyvtári ügyfélszolgálati ablakon keresztül érhetőek el.

Földeákon épp a múlt héten futott le a Könyvtármozi utolsó filmje, a Jób lázadása, így a vetítések egyelőre biztosan nem folytatódnak. Bár a könyvtár még nem tette közzé, de várható, hogy az ablakos kölcsönzés itt is zajlik, ahogy működött az a tavaszi járványveszély idején.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest