Csanádalberti polgármestere ezzel reagált Radó Tibor, Pitvaros polgármestere csicskáztatással, rángatással kapcsolatos kijelentésére.

– Nem csicskája egyik település sem Csanádalbertinek, főleg azért nem, mert az év elején valamennyi érintett önkormányzat polgármestere és képviselő-testülete fogadta el azt, hogy a közös testületi üléseket minden hónap utolsó szerdája estéjén tartjuk – reagált Csjernyik Zoltán. Csanádalberti polgármestere Radó Tibor, a szomszédos Pitvaros polgármestere legutóbbi kijelentésére.

Radó Tibortól és Lőrincz Tibortól, Nagyér polgármestereitől arról érdeklődtünk, vajon miért volt a két testület, és ezért a közös testületi ülés is határozatképtelen az október 28-án.

– Az év elején elfogadott munkatervtől a Csanádalberti Közös Hivatal nem térhet el. Ambrózfalva, Csanádalberti, Nagyér és Pitvaros, azaz mind a négy testület, polgármesterestől, képviselőstől januárban megszavazta az ülések menetrendjét. Radó Tibor szépen hivatkozott a képviselő-testülete tagjai dolgaira, de az ülések menetrendjét azért határoztuk meg az év elején, hogy a képviselők fel tudjanak készülni azok menetrendjére, azaz ne legyen olyan, amilyen most volt, hogy éppen nem érnek rá. Azért este 6-ra hívom össze azt, mert az is kérés volt, hogy mindenki odaérjen az ülésre – érvelt Csjernyik Zoltán.

Csanádalberti polgármestere hozzátette, hogy azért is jó volt, hogy az év elején meghatározták és elfogadták az ülések menetrendjét, mert így nem kell „ugráltatni” a képviselőket.

Csjernyik Zoltán megjegyezte, hogy az együttes testületi ülés nem a négy polgármesterért, hanem a testületek tagjaiért van. Míg a faluvezetők ugyanis napi szinten benne vannak a dolgokban, a képviselők az üléseken szereznek tudomást mindenről, amiről kell. – Azaz az ülések összehívása nem rángatás és nem csicskáztatásom, s ezt a kifejezést kikérjük magunknak! – fogalmazott. – Lehet arra hivatkozni, ahogy Lőrincz Tibor megtette, hogy mi indokolja, mi nem, s azt nem tudhatja, hogy a saját testületi tagjainak fontos-e. A gesztor önkormányzatnak, azaz Csanádalbertinek kötelező betartania, amit a négy képviselő-testület határozatban elfogadott – hangsúlyozta Csjernyik Zoltán, Csanádalberti polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest