2022. május 17-ig Lázár János marad a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság élén – jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben, írja a Promenad.

Október elején a portál megírta, hogy meghosszabbítják Lázár János kormánybiztosi kinevezéseit a tram-train projekt lebonyolítása és a mezőhegyesi ménesbirtok fejlesztése kapcsán. Most az szerepel a Magyar Közlönyben, hogy a politikus az utóbbi tisztséget, azaz a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság államot megillető tulajdonosi jogait és az ezzel járó kötelezettségek összességét 2022. május 17-ig kapja meg.

Az utóbbi időben a mezőhegyesi ménesbirtok hatalmas korszerűsítésen esett át, aminek a célja, hogy néhány éven belül Magyarország legfejlettebb mezőgazdasági mintavállalatát építsék fel. Lázár János szerint ehhez agrárforradalomra van szükség. Ennek egyik fontos lépése, hogy Mezőhegyesen az ország legnagyobb összefüggő, öntözött területe jön létre 8,5 milliárd forintos kormányzati beruházás keretében. 5500 hektárt tudnak majd folyamatosan öntözni a 10 ezer hektár területű birtokon.

Emellett elkészült a forradalmian új tehenészet is. A 2,7 milliárd forintos beruházás által nemcsak Európában, hanem a kontinentális világban is a legmodernebb technológiát használják fel. A lényeg, hogy emberi beavatkozás nélkül, automatizált, robotizált formában zajlik a termelés, így pedig a tehenek – akik GPS-el is felszereltek – saját maguk oszthatják be az idejüket.

 

Forrás: Promenad

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest