Garázdaság vétsége miatt vádat emeltek vádat egy 24 éves férfival szemben, aki azután kezdett zúzni, miután kiderült, csak bizonyos feltételek teljesítési után zuhanyozhat le a közösségi házban.

A vádirat szerint a férfi 2020. július 27-én délután tisztálkodás céljából megjelent egy Sátoraljaújhelyen működő közösségi házban. Az intézmény rendeltetése szerint, egyebek mellett szociális rászorultság alapján és bizonyos  feltételek fennállása esetén tisztálkodási és mosási lehetőséget biztosít a környéken élők számára. A vádlott az intézményben közölte egy ott dolgozó szociálpedagógussal, hogy azért jött, mert le akar zuhanyozni. A nő felvilágosította a vádlottat, hogy a közösségi ház szolgáltatásait csak bizonyos feltételekkel veheti igénybe, amelyeknek ő nem felel meg. A vádlott előbb alkudozni kezdett a nővel, majd mivel nem ért célt, szóváltásba keveredtek. A vádlott végül kiabálva elindult kifelé az épületből és távozása során, dühében a bejárati ajtón lévő szúnyoghálót berúgta, amire az beszakadt, majd beleütött az ajtóba, ami ennek következtében behorpadt.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Sátoraljaújhelyi Járásbíróságnak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest