Makón is gyorsan és drámaian romlik a járványhelyzet, több mint 450 milliós pályázati forrás visszafizetése fenyegeti Csanádpalotát, már a sportcsarnok falait építik Földeákon.

Számos intézményt érint már Makón is a fertőzés, a fiatalok sokszor tünetmentesek, középkorúaknál olykor csak hőemelkedés mellett komoly fejfájásról, izomfájdalomról számoltak be a háziorvosok, mondta el Farkas Éva Erzsébet az online tájékoztatóján csütörtökön.

A polgármester jogi lépéseket tesz a Makói Csípős cikke ellen: Farkas Éva Erzsébet Facebook költéseiről turkáltak, aki közösségi oldalán cáfolja a hazugságot.

A Rádió7 vendége volt Lázár János, a térség országgyűlési képviselője, aki szerint most a távolságtartás, a maszkviselés, és a társasági élet kerülése az, ami a legtöbbet segít a járvánnyal szemben, mert az egészségügyi ellátórendszer védelme is az érdekünk.

Botrány: Több mint 450 milliós pályázati forrás visszafizetése fenyegeti Csanádpalotát – atombombára ültette egy év alatt Debreczeni István a várost, a portálunkhoz eljutott adatok alapján óriási problémák és elképesztő fejetlenség van legalább négy, évekkel ezelőtt megnyert pályázat körül. Hihetetlen, hogy mennyire hanyag munkát végez az önkormányzat.

Tökfaragók is ügyeskedtek Magyarcsanádon: a gyerekek és a felnőttek minden ügyességüket bevetették, hogy minél izgalmasabb tökből faragjanak töklámpást, de papírkoszorúkat is készíthettek. 

Remekül haladnak a leendő földeáki sportcsarnok építésével. A kormány – Lázár János közbenjárására – 907 millió forintot biztosított az építkezésre, melynek már a falazását is elkezdték.

Gumigyári emlékfát ültettek Kövegyen: egy szelídgesztenyefát ültettek a makói gumigyár dolgozói a községháza előtti parkban. Már több a makói járásban található településen megtették ugyanezt. A megyében és az országban számos emlékfa áll.

A kijárási korlátozással az a cél, hogy megszüntessék a csoportosulásokat, amelyek a vírus terjedését fokoznák, és akár egy szórakozóhelyen összeverődő fiatalok tovább tudnák terjeszteni a betegséget – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest