A rendőrök 100 határsértővel szemben intézkedtek Csongrád-Csanád megyében a tegnapi nap folyamán, 70 fő bejutását pedig megakadályozták.

Az egyenruhások november 4-én 0 óra és 24 óra között 24 esetben, összesen 99 határsértőt tartóztattak fel Röszke, Ásotthalom, Mórahalom, Kübekháza, Ferencszállás és Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, marokkói, jemeni, afgán, eritreai, palesztin, líbiai, bangladesi, iraki, illetve tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá egy határsértőt fogtak el Kiszombor külterületén, aki haiti állampolgárnak vallotta magát, azonban magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök a férfit a Kiszombor Határrendészeti Kirendeltségre előállították, majd meghallgatását követően átadták a román hatóságoknak.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány 70 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen – írja a police.hu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest