A Rádió7 vendége volt a térség országgyűlési képviselője, aki szerint most a távolságtartás, a maszkviselés, és a társasági élet kerülése az, ami a legtöbbet segít a járvánnyal szemben, mert az egészségügyi ellátórendszer védelme is az érdekünk. A kedden felvett interjút ma adta le a Rádió7.

Drámaian és nagyon gyorsan romlik a helyzet Európában, Ausztriában, Németországban és Csehországban is súlyos egészségügyi válság van, hangsúlyozta a műsorban Lázár János, kiemelve, hogy a kormánynak cselekednie kellett, hogy megelőzzük a magyar helyzet romlását.

Az országgyűlési képviselő a szabályok betartására kérek mindenkit, ám azt is hozzátette: ő maga azt javasolja a 65 év feletti időseknek is, hogy lehetőség szerint maradjanak otthon.

– A távolságtartás, a maszkviselés, és a társasági élet kerülése az, ami a legtöbbet segít. – fogalmazott, ugyanis mint mondta az egészségügyi ellátórendszer védelme is az érdekünk, nagyon fontos, hogy fékezni tudjuk a terjedését.

Lázár János úgy véli, jobban tesszük, ha komolyabban vesszük a koronavírusjárványt, mint ha alábecsüljük, a térségünkben is sokkal többen betegek, mint tavasszal. Mostanra szinte minden ember környezete érintett, a képviselő munkatársai között is többen, akik szerencsére átvészelték a betegséget.

Nyilvánvaló, hogy egy teljes leállás megbénítaná a gazdaságot, óriási károkat okozna, ezért a kormánynak olyan döntéseket kell hoznia, ami egyszerre védi az emberek életét, és az ország működését.

– Ez egy nagyon nehéz feladat, csak akkor fog érdemben sikeres lenni, ha vigyázunk egymásra. – hangsúlyozta a Rádió7-nek a politikus. A dolgozó, vagy iskolába járó embereknek azonban, akik nem tehetik meg, hogy otthon maradnak, lelkileg fel kell készülniük arra, hogy elkaphatják a vírust.

A képviselő azt is elmondta, mindent megtesz azért, hogy elkerülje, a munkatársait is folyamatosan tesztelik, mert arra is törekedniük kell, hogy aki velük kerül kapcsolatba azoknak ők ne okozzanak kockázatot. A programjait körültekintőbben kell szervezni, de mint mondta ez a kötelezettségeivel együtt jár.

A bécsi terrortámadás kapcsán Lázár János kiemelte, bár korábban sokan támadták a videójáért, helytelen volna, ha a bezzeg mi megmondtuk álláspontot képviselnénk, elsősorban az a kötelességünk, hogy a bécsi polgártársainkat az együttérzésünkről, támogatásunkról biztosítsuk.

– Ugyanakkor teljesen világosan látszik, hogy az elmúlt években azokban a városokban, és országokban, ahová beengedték a bevándorlókat, ahol a migrációt legitimnek tekintették, ahol vegyes társadalmak, párhuzamos kultúrák jöttek létre, ott az együttélés kockázattá vált. – hívta fel a figyelmet a tanulságokra.

Mint kiemelte: a brutális merényletek ráadásul egyszerű civil állampolgárok ellen zajlanak, nem politikusok, intézmények, vagy szimbólumok ellen, ezért egyetlen megoldás van, a bevándorlás teljes leállítása, ahogyan Magyarország is tette.

Csanádpalota helyzetével kapcsolatban Lázár János úgy véli, a város évek óta vagy gazdasági vagy vezetési problémákkal küszködik, pedig sokkal jobb helyzetben is lehetne. A közelében lévő Mezőhegyesen, Pitvaroson, vagy éppen Makón is látszik, hogy ha van együttműködés, akkor a koronavírus járvány ellenére is egy település jól tud fejlődni. Lázár János szerint az önkormányzati választások óta eltelt egy évben kiderült, hogy a választókerületben vannak olyan polgármesterek, akik ezt megértik, és olyanok is, akik városépítés, közösségépítés helyett csak rombolnak és pusztítanak.

– Kockázat nélkül merem állítani, hogy ma Csanádpalota fejlődésének egyetlen akadálya van, azt pedig úgy hívják Debreczeni István. – nyomatékosította a műsorban.

Lázár János szerint országgyűlési képviselőként neki az a kötelessége, hogy felhívja a választók figyelmét arra, ha egy polgármester kudarcokba, bukásba, társadalmi-gazdasági csődbe vezeti a települését, de a lakosság helyett nem dönthet, a választás az ő kezükben van.

Az interjúban szó esett még a közelgő ünnepekről is, a politikus azt hangsúlyozta, hogy a családoknak most még inkább össze kell fogniuk és egymással kell foglalkozniuk, mert a nagyobb közösségi, társasági életre nem lesz lehetőség.

– Nehéz hetek és hónapok előtt állunk. Sok családnak szomorúbb lesz a karácsonya, mert betegség, karantén, súlyos veszteség után állnak. Az ország és a települések hangulata nem lesz olyan, mint mondjuk tavaly év végén, ebben egészen biztos vagyok – fogalmazott, hozzátéve, hogy bár rengeteg munkája van még idén, de nagyon várja a karácsonyi ünnepeket, a családi együttlétet és felesége, a kiváló háziasszony, Zita által készített finomságokat is.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest