Habsburg Ottóról szóló kiállítás nyílt a könyvtárban, elkezdődött a bajnokság a Maros Télisport Egyesület U14-es csapata számára, Maroslelén újabb két koronavírusos beteg van.

Egy hónapig lesz látható a könyvtárban a Habsburg Ottó Alapítvány vándorkiállítása, amelynek Magyarországon elsőként Makó ad otthont. A tárlatot Farkas Éva Erzsébet, Latorcai Csaba és Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg nyitotta meg.

Elkezdődött a bajnokság a Maros Télisport Egyesület U14-es csapata számára, az egyesület ráadásul hamarosan a curling rejtelmeibe is bevezetheti az érdeklődőket – tudtuk meg Asztalos Pétertől, aki továbbá arról is beszámolt portálunknak, hogy előreláthatólag november végén fog elindulni a jégpálya.

Maroslelén két középkorú beteg maga jelezte az önkormányzatnak, hogy elkapta a koronavírust. Folyamatosan fertőtlenítik a közösségi tereket, illetve a közterületek legforgalmasabb részeit. Ahogy egyébként az koronavírus fertőzés első – tavaszi – hullámában is tették.

Földeákon egészen jövő hétfőig, azaz november 13-ig a községházán átvehető nyomtatvánnyal lehet igényelni a szociális tüzelőt, mely igénylőként legfeljebb tíz mázsa barnakőszenet jelent. A kérelmeket a képviselő-testület szociális bizottsága bírálja majd el.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest