Ahogy országosan, úgy Mezőhegyesen is növekedett a pozitív teszteredmények száma, a megvásárolt tesztekből az önkormányzatnak is ajánlottak fel – írja közleményében a cég.

Társaságunk számára elsődleges fontosságú a munkavállalók és az iskolánkban tanuló gyerekek biztonsága, ezért a mai napon Kovács Norbert vezérigazgató az országos regulációknál szigorúbb intézkedéseket vezetett be.  – számolt be róla közleményben a Ménesbirtok.

A közösségi oldalon közzétett posztban azt is írják, hogy azok a munkavállalók, akik igazolt COVID-19 fertőzés miatt, vagy kontaktkutatás miatt járványügyi megfigyelés céljából hatóság által elrendelt járványügyi elkülönítés alatt állnak, a házi karantén idejének letöltése után csak és kizárólag negatív teszt birtokában térhetnek vissza a munkahelyükre. A visszatérni kívánó munkavállalók részére a tesztelési lehetőséget a cég előre meghatározott időközönként biztosítja.

 

 

A közlemény szerint a Ménesbirtok társadalmi szerepvállalása a koronavírus elleni küzdelemben városi szinten is megnyilvánul. A megvásárolt tesztek 10%-át felajánlottuk az önkormányzatnak. A mintavételre kijelölt személyek névsorát – például az óvodák, vagy a Polgármesteri Hivatal dolgozóinak köréből – előzetes egyeztetést követően a polgármester és a képviselő-testület állíthatja össze.

Az országos tendenciák Mezőhegyesen is érvényesülnek, a pozitív teszteredmények száma megnövekedett. A társaság a folyamatos és rendszeres tesztekkel és egyre szigorúbb óvintézkedésekkel igyekszik lassítani, megállítani a vírus terjedését. – írják.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest