Atombombára ültette egy év alatt Debreczeni István a várost, a portálunkhoz eljutott adatok alapján óriási problémák és elképesztő fejetlenség van legalább négy, évekkel ezelőtt megnyert pályázat körül. Hihetetlen, hogy mennyire hanyag munkát végez az önkormányzat.

A 2019-es időközi választásokig rendben ment a korábbi ciklusban megnyert pályázati beruházások sorsa, ezután azonban a teljes káosz uralkodott el a Polgármesteri Hivatalban – ez derül ki azokból az információkból, amik a Területi Operatív Programban kapcsolatos csanádpalotai pályázatokról jutott el portálunkhoz.

Ezeket a forrásokat jellemzően még a korábbi években nyerte el a város, a tervezések, közbeszerzések, kivitelezések után mindössze a lezárás maradt az önkormányzati választások utánra. Unalmas, de kötelező adminisztráció, aminek minden településen, minden pályázat esetében meg kell történnie. A botránypolgármester vezette önkormányzat viszont mindezidáig legalább négy esetben még ezt is képtelen volt megoldani.

Mostanra gyakorlatilag a 24. órában van a település, elképesztő gyorsan kellene rendet vágni, mert ellenkező esetben mintegy 466 millió forintot kell visszafizetnie a városnak. Hangsúlyozzuk: nagyrészt olyan beruházások esetében, amelyek megvalósultak, az elmúlt egy éves önkormányzati bénázás azonban még az ezzel járó papírmunkát sem tudta elvégezni. Mindez nyilván azért botrányos, mert Debreczeni István szerint minden rendben van, a város anyagi helyzete csodás, a hivatal meg tele van szakértő munkatársakkal.

Ehhez képest a portálunkhoz eljutott dokumentumok arról árulkodnak, hogy az irányító hatóság számára számos egyeztetés és ígéret ellenére sem küldi az önkormányzat a lezáráshoz szükséges iratokat.

Hiányzó számlarészletező, képdokumentáció, eszközleltár, aláíratlan dokumentumok övezik az állítólag szakértő hivatal útját

amelyből egészen elképesztő fejetlenség bontakozik ki. Ezek az adminisztrációs feladatok az önkormányzati munka legalapvetőbb részéhez tartoznak, szigorú, ám egyértelmű szabályok és határidők vannak, az egész térségben példátlan, hogy még ezzel is képtelen legyen elboldogulni egy hivatal.

Fel kell tenni a kérdést: hogyan hiheti azt bárki is, hogy a Debreczeni István vezette hivatal bármilyen érdemi fejlesztést a tervezéstől a megvalósításig el tud vinni, ha már az ennél sokszorosan egyszerűbb feladatokat sem lehet rájuk bízni?

 

Jelenleg 4 óriási veszélyben lévő pályázatról tudunk, mellettük a beruházásra elnyert forrás összege:

TOP-2.1.2-15-CS1-2016-00001 Belvízelvezető csatorna projekt – 100 millió forint

TOP-3.2.1-15-CS1-2016-00036 Alapellátási Központ energetikai korszerűsítése – 33,6 millió forint

TOP-4.2.1-15-CS1-2016-00007 Családsegítő Központ és Gyermekjóléti Szolgálat infrastrukturális fejlesztése – 35 millió forint

TOP-2.1.2-16-CS1-2018-0001 Művelődési Ház és környezetének felújítása – 298 millió forint

 

A pályázatok lezárása kapcsán megkerestük a csanádpalotai önkormányzatot is, ám egyelőre nem kaptunk választ.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest