Vádat emelt a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki idén nyáron ittas állapotban előbb a sértett kutyáját, majd a sértettet szidta fenyegette, majd kétszer is belökte a kiskaput. Végül letörte a sértett kocsija visszapillantóját, s a saját vérével kente be a motorháztatőt.

A vádirat szerint a vádlott 2020. június 20-án este egy családi összejövetelt követően az egyik megyebeli kisvárosban ittas állapotban megjelent a sértett házánál. A kerítés előtt megállva a vádlott az udvaron levő kutyát szidta, ingerelte és be is nyúlkált a kerítésen keresztül. A vádlott magatartását észlelve a sértett felszólította őt, hogy menjen távolabb. A vádlott ekkor a sértettet kezdte szidalmazni és fenyegetni, majd a ház kapuján bement úgy, hogy az elé álló sértettet is ellökte.

Ezt követően a vádlott a sértettet megfenyegette, hogy megöli, megveri és próbálta megütni, de ezt sikerült elhárítani. A vádlottat a sértett megpróbálta az ingatlan területéről az utcára kitolni, de a férfi ekkor ismételten belökte a kiskaput, hiába próbálta azt a sértett csukva tartani. Ezt még két alkalommal megismételték, de a vádlott a folyamatos fenyegető kijelentései közepette bejutott és visszament az udvarra. A cselekménynek úgy lett vége, hogy a sértettnek segítséget nyújtott az egyik közelben tartózkodó rokona és sikerült a vádlottat az udvarról kitolniuk.

A vádlott azt követően az utcán parkoló és a sértett tulajdonában álló gépkocsi visszapillantó tükrét letörte, valamint összekente a motorháztetőt a saját vérével. A gépkocsiban 35 ezer forint kár keletkezett.

A vádlott ezt követően gyalog elindult hazafelé a lakóházak falát támasztva, amikor találkozott a sértett feleségével. A nő észlelte, hogy a vádlott rossz állapotban van, vérzik a keze és megpróbált neki segítséget nyújtani. A vádlott erre válaszképpen szidalmazni kezdte őt, megfenyegette, hogy megöli és elvágja a kislánya torkát is.

A járási ügyészség a vádlottat magánlaksértés vétségével, garázdaság vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest