Elkezdődött a bajnokság a Maros Télisport Egyesület U14-es csapata számára, az egyesület ráadásul hamarosan a curling rejtelmeibe is bevezetheti az érdeklődőket – tudtuk meg Asztalos Pétertől, aki továbbá arról is beszámolt portálunknak, hogy előreláthatólag november végén fog elindulni a jégpálya.

Asztalos Péter felidézte, nagyon jól sikerült a nyár az egyesület számára, hiszen egy remek toborzótábort tudhatnak maguk mögött, amelyen ötven, 8-13 év közötti gyermek vehetett részt.

Az egyesület elnöke rámutatott, hogy az ezt következő időszakban felkészülési és erőléti edzések zajlottak, úgynevezett „száraz edzések”, így például futás és gimnasztikai elemeket tartalmazó edzések voltak a sportolók számára. Ezt követte a görkorcsolyás szezon, amellyel a megfelelő izmokat tudják erősíteni.

A makói egyesület a Magyar Jégkorong Szövetséggel is szorosabbra fűzte a kapcsolatot. Mint Asztalos Péter kiemelte, szerencsére nagyon sok gyermeket tudtak toborozni ebben az évben, így U8, U10 és U14-es gyerekcsapatot is tudtak indítani, illetve felnőtt csapatuk is lesz, amely a felnőtt kispályás 3×3-as bajnokságban fog indulni.

Szövetséget kötöttek a Magyar Curling Szövetséggel is, amelynek köszönhetően a sportághoz szükséges felszereléseket kaphatnak, így pedig várhatóan vasárnap reggelente a curlingé lesz a főszerep a jégpályán, de elindítják majd a jégtánc-szakosztályt is, így a lányokat és a fiúkat oda is várják – hangsúlyozta Asztalos Péter, akitől megtudtuk, az egyesület új szponzorokkal is bővült, de továbbra is várják ennek kapcsán a megkereséseket.

Az U14-es csapat számára Szegeden volt az első bajnoki forduló az elmúlt hétvégén. A fordulót megelőzően az egyesület elnöke arról is beszélt portálunknak, hogy a makóiak olyan csapatokkal játszanak majd, mint a Szeged, a Békéscsaba és a Kecskemét, a megyeszékhelyekkel pedig próbálják felvenni a versenyt, de óriási lehetőségbeli különbségeik vannak. Ez ki is ütközött a tornán: mint közösségi oldalukon beszámoltak róla, sajnos ebben a szezonban a jégen töltött idő 2 óra volt, ellenfeleik pedig már hónapok óta jégen vannak. „Nagyon büszkék vagyunk a gyerekekre, hogy ennek ellenére tisztesen helytálltak.” – olvasható a bejegyzésben.

 

Az U8 és U10-es csapataik más lebonyolításban, de szintén mérkőzések előtt állnak a téli időszakban, aki pedig érdeklődik a jégkorongozás iránt, az minden nap – kedd kivételével – 16 órától ellátogathat az egyesület edzéseire, hiszen továbbra is várják a jelentkező gyerekeket – tudtuk meg az egyesület elnökétől.

 

Fotók: archív felvételek

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest