Térség Top

Két újabb koronavírusosról tudnak Maroslelén

A két középkorú beteg maga jelezte a tényt az önkormányzatnak, mely folyamatosan fertőtleníti a közösségi tereket, illetve a közterületek legforgalmasabb részeit. Ahogy egyébként az koronavírus fertőzés első – tavaszi – hullámában is tették.

– A járványügyi hatóság nem tájékoztatja veszélyhelyzet visszavonása óta a maroslelei önkormányzatot, ahogy a többit sem arról, hogy az adott településem hányan kapták el a koronavírus fertőzést, így csak annyiról tudunk, ahányan azt maguk jelzik azt az önkormányzatnál. Most ketten jelezték, hogy azok – mondta érdeklődésünkre Drimba Tibor. Maroslele polgármestere hozzátette, hogy voltak olyan falubéliek, akik korábban kapták el a koronavírust, s voltak miatta karanténban, de ezt azóta már megszüntették az esetükben.

– Tegnap egyeztettem a rendőrség munkatársával, akik kijárnak a karantén betartását ellenőrizni. A koronavírus megbetegedés miatt karanténban lévők száma folyamatosan változik. Nyomon követni azonban folyamatosan nem tudja őket az önkormányzat, ha maga az érintett személy nem jelzi azt, s nem kér segítséget – tette hozzá a községvezető. Drimba Tibort azt mondta, hogy a mostani két, egyébként középkorú, azaz nem idős beteg sem kérte a község segítségét akár a bevásárláshoz vagy a gyógyszerkiváltáshoz vagy bármi egyébhez, mely megoldásra vár a számára.

– Mindkettejükkel tartjuk az kapcsolatot és privátban rájuk is írok. Utóbbit azért, mert a megbetegedés ténye az érintett dolga, az nem tartozik a közre, hacsak maga az érintett nem hozza az nyilvánosságra – fűzte hozzá a polgármester. Drimba Tibortól azt is megtudtuk, hogy ahogy az első, azaz a tavaszi koronavírus hullám idején is fertőtlenítettek, így a mostani második hullám idején is megteszik ezt.

– Folyamatosan fertőtlenítjük az önkormányzati intézményeket, a községházát, a könyvtárat, a faluházat, az óvodát is, míg a tankerület végezteti el ezt a munkát az iskolában. De fertőtleníttet az önkormányzat a közterület legforgalmasabb részein, így például a buszmegállóban, de a bolt környékén is. Nem tudjuk mit hoz a járvány szempontjából az idő, ezért tervezzük az adventet is. Az előtt és utána is lesz majd fertőtlenítés, de azt gondolom, hogy novemberben, azaz még ebben a hónapban is mindenféleképpen meg kellene ejteni egyet. Várható, hogy az adventi rendezvényeikre sokan kilátogatnak, ugyanis az idei rendezvényeink mind elmaradtak, azaz az emberek érthető módon kiéheztek egy ilyen közösségi élményre. Próbáljuk is majd megtartani az adventet, hacsak addig a kormányzat a vírusfertőzés miatt nem hoz újabb, korlátozó intézkedéseket, azaz meg nem tiltja az utcai rendezvényeket – fűzte hozzá Maroslele polgármestere, aki azt kérte, hogy akinél bebizonyosodik a koronavírus fertőzés, s igényli a község segítségét, az mindenféleképpen vegye fel a kapcsolatot telefonon vagy e-mailen az önkormányzattal.