Lázár János két éve megmondta, hogy baj van Bécsben, újra életbe lép a rendkívüli jogrend, helyszíni bejárás volt a Szikszai óvodában.

Beigazolódni látszanak Lázár János országgyűlési képviselő szavai, aki már 2018 tavaszán, Miniszterelnökséget vezető miniszterként felhívta a figyelmet: a bevándorlók miatt súlyos helyzet alakult ki az osztrák fővárosban. Bécsben hétfő este terrortámadás történt.

Magyarország teljes mellszélességgel Ausztria mellett áll, és kész mindent megtenni, hogy közösen megmentsék Európát a terrortámadás-sorozatoktól – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán kedden közzétett videóban, a bécsi merényletre reagálva.

A miniszterelnök a tegnapi napon bejelentette: újra életbe lép a rendkívüli jogrend. Többek között arról is tájékoztatást adott, hogy a szórakozóhelyek bezárnak, éjfél és reggel öt óra között kijárási korlátozás lesz. A tömegközlekedési eszközökön a kormány járatsűrítést rendel el, újra ingyenes a parkolás.

Helyszíni bejárás volt a Szikszai óvodában: az építkezés a terveknek megfelelően halad, számolt be róla a polgármester a közösségi oldalán.

Egyelőre elmaradt a polgármester fülműtétje: eredetileg hétfőn műtötték volna Hajnal Gábor fülét a szegedi klinikán, de a koronavírus miatt bizonytalan időre elhalasztották a beavatkozást.

Debreczeni István sajnos nem békét hozott a településnek, hanem háborúskodást. Felelős vezetőért kiált a nagy szükség – írja a térség országgyűlési képviselője a szórólapján. Mint kiemeli, „Perneki László barátomat nem kell bemutatni a településen senkinek: vezette, szolgálta már Csanádpalotát korábban is. Most készen áll rá, hogy újra vállalja a feladatot.”

Halottak napja tiszteletére háromszáz mécsessel világította ki három önkéntes a nagyéri kilátót, de mécseseket helyeztek el a pitvarosi temetőben is.

Már a stukkók is felkerültek a földeáki községházára: az új kapu behelyezését követően már a stukkók egy részét is felrakták a felújítás alatt lévő földeáki községháza Szent László tér felőli oldalára, majd haladnak a munkálatokkal az épület további részén.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest