A vásárhelyi polgármester is beállt a sorba a balliberális sajtó mellé, amikor Lázár Jánost gyalázták bécsi videójával kapcsolatban. Márki-Zay szerint amit 2018 tavaszán az országgyűlési képviselő elmondott az osztrák főváros biztonságáról, az mindössze egy rasszista kritika volt – írja a Promenád. A hétfő esti terrortámadás azonban rámutatott, hogy Lázár bizony nem a levegőbe beszélt.

Lázár János két éve megmondta, hogy Bécsben baj van – ezzel a címmel jelentett meg cikket kedd délelőtt a Promenád annak kapcsán, hogy az akkori Miniszterelnökséget vezető miniszter már 2018 tavaszán felhívta a figyelmet az Ausztriában élő bevándorlók okozta veszélyekre: arra, milyen veszélyekkel jár, hogy Bécsben gyakorlatilag párhuzamos társadalmak, párhuzamos világok alakultak ki a migráns hátterű lakosok számának drámai növekedésével. A jobboldali politikust akkor az egész magyar balliberális média számon kérte és elítélte, és természetesen Márki-Zay Péter sem hagyta ki az alkalmat, hogy ne rúgjon egyet Vásárhely országgyűlési képviselőjébe.

„A bécsi állapotok rasszista kritikája után a kulturált nyugaton alig fog vele valaki szóba állni” – kommentálta Lázár videóját akkor a vásárhelyi polgármester a közösségi oldalán.

A hétfő esti terrortámadás azonban megmutatta, hogy Bécs biztonsága igenis veszélyben van, s hatalmas öngól volt rasszista címkét előhúzni a színtiszta igazság píszí-mentes kimondásával kapcsolatban. A legalább négy halálos áldozatot követelő merénylet egész Európát újra rádöbbentette, hogy a migrációt nem lehet fél vállról venni, mert az jelentősen növeli a terrorizmus kockázatát.

A polgármester egyébként utánozta Lázár Jánost a bécsi videó után, ugyanis ő is kiment a sógorok fővárosába, hogy előadja a saját mondandóját a bevándorlás megkérdőjelezhetetlenségéről, a migránsok integrációjának szükségességéről. Amire megint csak alaposan rácáfolt az élet e hetekben Bécsben, illetve Nyugat-Európában. A balliberális sajtó mellett ezért ő is bocsánatot kérhetne az akkori kommentje miatt Lázártól. Már ha korrekt szeretne lenni.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest