Halottak napja tiszteletére háromszáz mécsessel világította ki három önkéntes a nagyéri kilátót, de mécseseket helyeztek el a pitvarosi temetőben is. A mécseseket a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. biztosította.

Mégpedig nem is akárhogyan, hiszen a valamennyi, azaz mind a száznegyvennégy lépcsőre került egy-egy, míg a parkolóban Nagyér nevét rakták ki velük. A háromszáz mécsesből készült rendkívüli díszkivilágítás – melyet a halottak napjára időzítettek — Szabó Rita, Rózsavölgyi Anita és Radó-Hájas Dóra helyezték el, s gyújtották meg, aprólékos, nagy türelmet kívánó munkával…

A különleges világítást egyébként – tudtuk meg Lőrincz Tibor Nagyér és Radó Tibor Pitvaros polgármestereitől, úgy született, hogy szeptember elején tartotta taggyűlését az összesen huszonkét megyei önkormányzat tulajdonában álló Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. Ezen hangzott el, hogy egy korábbi esztendőkben a Kegyeleti Kft. adott mécseseket installációként az egyik tulajdonos településnek.

– Megtetszett az ötlet, felhívtam Varga György ügyvezető igazgató urat, hogy mit szólna ahhoz, ha az idén Pitvaros kérné a mécseseket. Erre azt válaszolta, hogy ha már én kérek, és ennyire tetszik nekem az ötlet, akkor megpróbál a többi településnek is adni. Mindenki elfogadta. Nagyér a kilátót díszítette fel velük, Pitvaroson pedig egy keresztet raktunk ki belőlük, illetve a temetői sétány szélét raktuk végig. Nagyon szép lett… – osztotta meg a Makó Híradó olvasóival a részleteket Radó Tibor, Pitvaros polgármestere.

A nagyéri kilátó valamennyi lépcsőjére, annak korlátjára is jutott a mécsesekből, igaz a magasban lévőket gyorsan el-elfújta a szél.

– Ilyen díszkivilágítást nem kapott még korábban a nagyéri kilátó – árulta el Lőrincz Tibor, a község polgármestere.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest