Az új kapu behelyezését követően már a stukkók egy részét is felrakták a felújítás alatt lévő földeáki községháza Szent László tér felőli oldalára, majd haladnak a munkálatokkal az épület további részén.

Korábban nem díszítették stukkók, mostantól azonban fogják majd a földeáki községházát, ha a kivitelezők végeznek a felragasztásukkal. Ezt követően kezdődhet meg a külső falak festése. Ne lepődjenek meg, azok – a megszokottól ellentétben – nem fehérek lesznek, s a „Községháza” felirat sem kerül vissza az épület Szent László tér felőli részének Zárda utcai sarkára.

Az épület felújítására a földeáki önkormányzat – ahogy arról már többször beszámoltunk – a Magyar Falu Programban is pályázott, végül azonban a Belügyminisztérium pályázatán nyert harmincmillió forintot.

A munkálatok az eredeti tervek szerint szeptember végére fejeződtek volna be, ám menet közben kiderült, hogy az épület Szent László tér felüli, egyébként eredeti, kapuja megérett a cserére, erről a helyi képviselő testület a legutóbbi ülésén döntött is. Az új, 8 centi vastag faajtó 972 ezer forintba kerül. Ennek a költsége nem fért bele az épület felújítására elnyert összegbe. Az új ajtó magassága megegyezik a régivel, csak a nyíló része alacsonyabb. Az udvari rámpa mellett megújul a mozgáskorlátozott mosdót is.

Az épületen dolgozó szakemberek már elvégezték az épület hőszigetelését, kicserélték az ablakokat, de megmaradnak az eredeti tokok, azaz csak az ablakszárnyak lettek újak. A régi kazán helyett olyat állítanak üzembe, mely majd a napelemek segítségével elektromosan biztosítja a fűtést. Újjáépítették az udvari mozgáskorlátozott feljárót, hogy az megfeleljen az érvényben lévő előírásoknak. A legnagyobb és vélhetően a legidőigényesebb munkát a belső csővezeték-hálózat áthelyezése, illetve a mosdó- és az alap infrastruktúra átalakítása jelenti. Itt nemrégiben már a gipszkartonozásnál tartottak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest