Beigazolódni látszanak Lázár János országgyűlési képviselő szavai, aki már 2018 tavaszán, Miniszterelnökséget vezető miniszterként felhívta a figyelmet: a bevándorlók miatt súlyos helyzet alakult ki az osztrák fővárosban – írja a Promenád. Bécsben hétfő este terrortámadás történt, a legfrissebb hírek szerint négy ártatlan halálos áldozattal. A merénylő, akit lelőttek, az Iszlám Állam szimpatizánsa volt.

– Bécs egyik régi, nagy hírű kerületében vagyunk, ahol 20 évvel ezelőtt egyetlen bevándorló sem volt. Ma Ausztriában 700 ezerre nőtt a bevándorlók száma, akiknek nagy része itt él ebben a kerületben, ezen a környéken. Meglátjuk, hogy ha az ellenzéki pártok beengedik hozzánk a bevándorlókat, milyen lesz Budapest húsz év múlva. Lehet, hogy ilyen – jelentette ki a 2018 tavaszán nagy port kavaró bécsi videója elején Lázár János.

 

 

A politikus a felvételen hozzátette, a Fidesz azért dolgozik, hogy ezt a jelenséget megakadályozza, mivel ahol megjelennek a bevándorlók, ott ők határozzák meg a közösség életét, a városban város születik. – Nagy kérdés, hogy előttünk, magyar városi polgárok előtt milyen jövő áll ilyen szempontból. Ha bejönnek, ez a folyamat megállíthatatlan – hívta fel a figyelmet Lázár János.

A merénylet négy halálos áldozatot követelt, és 17-en sérültek meg. A rendőrök lelőttek egy merénylőt, aki szimpatizált az Iszlám Állammal. Az MTI szerint a húszéves Kurtin S. albán gyökerekkel rendelkezett, de szülei eredetileg Észak-Macedóniából származnak. A férfit az osztrák hírszerzés is ismerte, mert egyike volt annak a 90 osztrák iszlamistának, aki Szíriába akart utazni.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest