Vádat emeltek az ellen a 16 éves fiatalkorú férfi ellen három gyermekkorú féltestvérét többször is megerőszakolta.

A vádirat szerint a vádlott egy borsodi kistelepülésen együtt élt anyjával, annak élettársával és az élettársi kapcsolatból született tizenkettedik életévüket be nem töltött féltestvéreivel. 2019 nyarán és kora őszén – különböző időpontokban – több alkalommal, amikor a felnőtt családtagok azt nem láthatták, a vádlott a három gyermekkorú féltestvére – két fiú és egy lány – sérelmére, akaratuk ellenére szexuális cselekményeket végzett.

A gyermekkorú sértetteket minden egyes eset után megfenyegette, hogyha bárkinek is beszélnek a történtekről, akkor baltával szétvágja a fejüket, agyonveri őket, illetve vallásos neveltetésükre is utalva, gyakran azt a kifejezést használta, hogy „az ördög elviszi őket”.

A sértett gyermekek nagyon féltek a vádlottól, ezért sem szüleiknek, sem a nagyszülőnek nem mertek szólni, míg 2019. szeptember hónap közepén az egyik ilyen szexuális erőszak után mindhárom gyermek elmondta a nagyanyjuknak, hogy mit tett velük a vádlott.

Miután a vádlott megtudta, hogy a gyermekek feltárták a hozzátartozónak, hogy mit kellett átélniük, elmenekült a háztól.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a vádlottat a bíróság végleges hatállyal tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától és tevékenységtől, amely során tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, gondozását vagy gyógykezelését végezné.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest