A 29 éves férfi és társa a  vád szerint 500, 1000 és 10 ezer forintos fénymásolt bankjegyeket készített, s azokkal több helyen, még Romániában is fizettek.

A pénzhamisítás bűntette és más bűncselekmény miatt indult bűnügyben a Szegedi Ítélőtábla a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség indítványával egyezően helybenhagyta a dombegyházi férfi letartóztatását fenntartó elsőfokú döntést.

A Gyulai Törvényszék a többek között társtettességben, bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntettével vádolt 29 éves férfi letartóztatását felülvizsgálta és a kényszerintézkedést továbbra is fenntartotta. Az elsőfokú végzés ellen a terhelt szabadlábra helyezése érdekében fellebbezést jelentett be.

A vád szerint a bűnszövetségben álló terheltek a feladatokat egymás közt megosztva, házilag fénymásoltak 500, 1000 és 10 ezer forintos címletű bankjegyeket, amelyekkel Békés megyei településeken több üzletben kíséreltek meg fizetni, részben sikerrel. A terheltek Romániában is ismeretlen mennyiségű hamis bankjegyet hoztak forgalomba úgy, hogy abból fizették szórakozásukat illetve azokat valódi készpénzre váltották.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bizonyítás megnehezítésének valamint a bűnismétlés megakadályozása érdekében a letartóztatást fenntartó végzés helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla a Gyulai Törvényszék határozatát helybenhagyta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest