Összesen 8 országból 66 csapat nevezett a nemzetközi versenyre, amelyen megosztott harmadik helyezést értek el a makóiak, akik ráadásul a mezőny egyik legfiatalabbjai is voltak.

Mint Czibolya Kálmán kiemelte: olyan siker született, amely megerősíti azt, hogy jól dolgoztak a gyerekek, hiszen azok a csapatok, akik magasabb pontszámot értek el, ők egyetemi szintű filmesek.

– Nem is a díj a lényeg, hanem egy kis sikerélmény, elismerés az alkotóimnak, és hozzátartozik, hogy megosztott harmadik helyezettek lettünk, ezért szombaton bemutatták a díjnyertes filmek között. A filmolimpia főszervezője azt kérte, hogy küldjünk el nekik egy maximum 2 perces beköszönő, üdvözlő anyagot. Azt gondolom, hogy ez egy nagyszerű városmarketing is Makó számára, mert a visszajelzés az volt, hogy csodálatos városunk van – mutatott rá a Makói Videó- és Művészeti Műhely alapítója.

Mint hozzátette, a makói csapat az egyik legfiatalabb korosztály volt, hasonló korú dél-koreai gyerekek indultak még a filmolimpián, ők viszont animációt készítettek, a többi versenyző azonban az idősebb korosztály képviselte, főleg középiskolások és egyetemisták voltak.

Czibolya Kálmán érdekességként elárulta, legtöbben a vírus témáját dolgozták fel, kevesebb számban volt szabadabb, kreatív ötlet, de összességében véleménye szerint voltak jó filmek.

Aláhúzta továbbá: ez a csapat nemcsak erre az alkalomra állt össze, hiszen a SZIGNUM és a Makói Videóműhely Tehetségműhelyében alkotnak folyamatosan, így további alkotások is várhatóak.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest