A rendőrök 126 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek a tegnap Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök október 29-én 0 óra és 24 óra között 15 esetben, összesen 107 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Ásotthalom, Ruzsa, Röszke, Deszk, Kiszombor, Öttömös és Kübekháza közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, indiai, iraki, marokkói, bangladesi, líbiai, illetve palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A rendőrök terepkutatás során tegnap hajnalban egy alagutat fedeztek fel Ásotthalom külterületén. Az átjáró átvezet a szerb-magyar határon húzódó ideiglenes biztonsági határzár alatt. A hatóságok a szemlét követően helyreállítják a helyszínt az eredeti állapotnak megfelelően.

Az egyenruhások a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen 8 óra 30 perckor egy teherautó rakterének ellenőrzése során három, magát afgán állampolgárnak valló személyt fedtek fel. A bolgár sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség járt el.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esetben, összesen 16 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest