Egy hét alatt ötszörösére emelkedett az igazolt fertőzöttek száma a városban, kitűnő számokat produkál az új mezőhegyesi robotizált tehenészet, a mai naptól rendkívüli szünet kezdődik a földeáki bölcsődében.

Nagyon fontos, hogy mindenki még nagyobb fegyelmezettséggel betartsa a járványügyi szabályokat és javaslatokat. – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet az online bejelentkezésében. A polgármester beszámolt arról, hogy a múlt heti 35-höz képest most 96-an vannak Hatósági Karanténban, és az igazolt fertőzöttek száma ötszörösére nőtt, a korábbi 9-ről 45-re. Emellett jelenleg 54 fő teszteredményeire várnak.

Elkezdődtek a belterületi kátyúzási munkálatok a városban: a munkálatokat a Hosszú utcában kezdték meg csütörtök délelőtt, de a város számos pontján végeznek majd kátyúzást az őszi időszakban.

Alig egy hónappal a használatba vétel után hatszázalékos termésnövekedést értek el a teljesen automatizált, robotizált technológiával működő mezőhegyesi tehenészetben, amelyet 2,6 milliárd forintos hazai beruházással valósítottak meg – hangzott el csütörtökön a helyszínen szervezett sajtóbejáráson.

Mától zárva lesz a földeáki bölcsőde. Az intézmény addig biztosan nem fogadja a gyerekeket, míg a felső légúti megbetegedésben szenvedő két dolgozónál elvégzik a koronavírus tesztet, s annak meg nem érkezik az eredménye. Továbbá újabb földeáki értesítette az önkormányzatot, hogy koronavírus fertőzött lett, így már három ilyen beteg van a faluban – hangzott el a szerda esti testületi ülésen. Hajnal Gábort pedig a jövő héten a fülével műtik. Míg a klinikán fekszik, a községet Tóth Imre alpolgármester irányítja.

Elnapolták a csanádalberti közös testületi ülést: nem jelentek meg a nagyéri és a pitvarosi testület tagjai, ezért Csjernyik Zoltán csanádalberti polgármestere határozatképtelenség miatt elnapolta a négy szomszédos kistelepülés képviselő-testületei közös ülését. Az idén nem ez az első eset, amikor ez történt. Már a júliusi ülésen is kevés volt a létszám.

A kormány hétfőtől a vendéglátásra és a szórakozóhelyekre is kiterjeszti a kötelező maszkhasználatot – jelentette be a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest