Holnaptól zárva lesz a földeáki bölcsőde. Az intézmény addig biztosan nem fogadja a gyerekeket, míg a felső légúti megbetegedésben szenvedő két dolgozónál elvégzik a koronavírus tesztet, s annak meg nem érkezik az eredménye.

Rendkívüli szünetet rendelt el október 30-tól Dabis Krisztina, a Földeáki Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény vezetője a helyi bölcsődében. Az intézményvezető azért kényszerült erre a drasztikus lépésre, mert a bölcsőde két dolgozójánál is felső légúti megbetegedésre utaló tünetek jelentek meg, ezért a háziorvosok elrendelték a koronavírus (COVID 19) teszt elvégzését. Az intézményvezető azt írta, hogy majd csak a teszteredmények ismeretében tudnak intézkedni.

A jelenlegi gyakorlat szerint az nem koronavírusos, akinél két negatív teszteredmény születik.

Földeákon egyébként az október 23-ához kötődő hosszú hétvégén két személynél mutatták ki a koronavírus megbetegedést. Ők nem egy családhoz tartoznak és megbízható információnk szerint nem is egy helyen dolgoznak. A harmadik igazolt koronavírusos pedig most értesítette Hajnal Gábor polgármestert a megbetegedése tényéről.

A földeáki önkormányzat, illetve a falu vezetése egyébként – ahogy az összes más település vezetése, önkormányzata — hivatalos adatokat nem kap a helyi koronavírusos betegek számáról.

Hajnal Gábor polgármester azt kéri, hogy aki esetleg megfertőződött, az jelentkezzen elérhetőségei egyikén, hogy az önkormányzat segítségét fel tudja ajánlani (bevásárlás, ügyintézés stb…)! A polgármester elérhető a 30/329 7517 vagy a 70/903 9632-es telefonszámon, de írható neki e-mail is a következő címre: polgarmester68@gmail.com. Írható neki Földeák község hivatalos Facebook oldalán, vagy felkereshető odahaza a földeáki Mártírok utca 25 szám alatt.

A polgármester azt kéri mindenkitől, hogy fokozottan figyeljenek egymásra és magukra hiszen a veszély megjelent községünkben is  — Tartsunk össze, segítsünk egymáson, hiszen az ellenség (COVID 19) közös és mindannyiunk ellensége! — fogalmazott.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest