Bár mindenki a muszlim terrorista személyazosságára kiváncsi, egyre többet lehet tudni arról is, ki volt az a három ártatlan keresztény ember, akit a bevándorló meggyilkolt a legismertebb nizzai templomban, a belvárosi Notre-Dame-ban – írja az Origo.

A terrorista – a neve: Brahim – Mohamed próféta születésnapját akarta ünnepelni, így. Brahim 21 éves, tunéziai, és szeptember végén érkezett Lampedusa szigetére, aztán pedig Franciaországba. Azaz, még nem volt egy hónapja Franciaországban, amikor gyilkolt.

Nézzük a három, ártatlan áldozatot.

Először egy 70 éves asszonyt fejezett le a terrorista. Ő imádkozni jött a templomba. Az LCI hírtelevízió információi szerint imádkozás közben gyilkolta meg a muszlim fiatalember.

Utána elvágta a torkát a 45 éves sekrestyésnek. Ő világi alkalmazottja volt a templomban, két kislánya volt, és tíz éve dolgozott az egyháznak. A felesége a rendőrségi szirénák hangja miatt a templomhoz sietett, és sokkot kapott, amikor megtudta, hogy mi történt. A Le Figaro fényképet közölt a szerencsétlen asszonyról, amint ketten támogatják.

A harmadik áldozat egy 30 éves nő volt, aki szintén imádkozni jött a templomba. A terrorista nyakon szúrta, a nő kirohant a templomból, a bűnöző utána rohant, az utcán is megszúrta, majd a nő bemenekült egy kávézóba, ahol összeesett. Az egyik hírtelevízió szerint feltehetően a fiatal nőt is le akarta fejezni. Az első hírek szerint a nő a kórházban halt meg, de a BFM TV helyszíni beszámolója szerint már a kávézóban. Ezek voltak az utolsó szavai: “mondjátok meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

A Brahim Aouissaoui nevű terrorista huszonéves, a rendőrök lelőtték, de a körülményekhez képest jól van. A kórházban arról beszélt, hogy Mohamed próféta születésnapja tiszteletére gyilkolt. A nevét az olasz vöröskereszttől tudja a francia terrorelhárítás. Az illegális migránst ugyanis a baloldali olasz kormány rendelkezései szerint az olasz hatóságok szabadon elengedték, és onnét Franciaországba ment.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest