Újabb földeáki értesítette az önkormányzatot, hogy koronavírus fertőzött lett, így már három ilyen beteg van a faluban – hangzott el a szerda esti testületi ülésen. Hajnal Gábort pedig a jövő héten a fülével műtik. Míg a klinikán fekszik, a községet Tóth Imre alpolgármester irányítja.

A közégházán tartott testületi ülésen a képviselők elfogadták Hajnal Gábor polgármester beszámolóját az előző ülés óta zajlott legfontosabb történésekről és tárgyalásokról, majd a testület módosított a a község idei költségvetését. A polgármester elmondta, hogy erre azért van szükség, hogy átvezessék a Magyar Falu Programban és más pályázatokon elnyert pályázatok összegét

A testület meghallgatta a község első félévi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, tulajdonosi hozzájárulását adta Mészáros József, a Makói út 11. szám alatti lakos részére. Megszüntette a Mobil Földeáki Fiatalok Egyesülete kérelmére azok a Makói utca 38. szám alatti ingatlannal kapcsolatos bérleti szerződését.

A testület ötvenezer forinttal támogatta a Marosvidék Baráti Társaságot, jóváhagyta a helyi művelődési ház téli nyitva tartási idejét. Döntöttek arról is, hogy a három (makói, maklári és győri) beérkezett ajánlat közül a legkedvezőbbet adó cég, a győri Acta Prima Bt. végezheti el az önkormányzatnál az 1990-2014. közt keletkezett iratok selejtezését, bruttó 800 ezer forintért. A leselejtezendő iratok egy része a makói levéltárba kerül, a többi részét pedig megsemmisítik.

A testület döntött arról, hogy 2021-ben a községi közvilágításhoz szükséges áramot a legelőnyösebb ajánlatot adó Nemzeti Közművek Zrt-től vásárolják. Nem döntöttek azonban az ülésen, hanem tovább tárgyalják, hogy az önkormányzat és az önkormányzati intézményeket melyik pályázó cég lássa el árammal, a beérkezett ajánlatok bonyolultsága miatt.

A testület döntött arról, hogy 250 ezer forint működési támogatást nyújt a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek. Az egyesület által kért másik 250 ezer forintos támogatást tovább tárgyalják, azaz ismét napirendre tűzik. Miután tavasszal a pandémia helyzet miatt 5,3 millió forint gépjárműadó vont el az önkormányzattól a kormány, akkor a polgármester saját hatáskörben csökkentette a nem kötelező önkormányzati feladatok támogatását így az önkéntes tűzoltókét is a 750 ezer forintról 250 ezer forintra, azzal, hogy az újabb támogatásért forduljanak a képviselő-testülethez. Tavasszal a polgármester egyébként a rendezvények költségét is csökkentette, sőt arról is döntött a község költségvetési mérlege egyensúlyban maradása érdekében, hogy az intézmények dologi kiadásaira elkülönített összeg 5 százalékát zárolják, s az idei falunapot sem rendezik meg.

A testületi ülésen tájékoztatta a jelenlévőket a polgármester, hogy immár a harmadik helybéli is értesítette a hivatalt, hogy igazolt koronavírusos.

Hajnal Gábor azt is elmondta, hogy a jövő héten a szegedi klinikán esik át egy fülműtéten esik át. Míg várhatóan két hétig a kórházban lesz, addig a faluvezetői teendőket Tóth Imre alpolgármester látja el. Ha ő is kiesik, akkor Pál Ferenc, a pénzügyi bizottság elnöke lép a helyére.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest