Nagyon fontos, hogy mindenki még nagyobb fegyelmezettséggel betartsa a járványügyi szabályokat és javaslatokat. – hangsúlyozta a polgármester az online bejelentkezésében.

– Azt tapasztaljuk, hogy bár a makóiak jogkövetők az előírások betartásával kapcsolatosan, sajnos mégis egyre nő a fertőzöttek és házi karanténban lévők száma a városban is. – mondta el a Farkas Éva Erzsébet az online bejelentkezésén. A polgármester beszámolt arról, hogy a múlt heti 35-höz képest most 96-an vannak Hatósági Karanténban, és az igazolt fertőzöttek száma ötszörösére nőtt, a korábbi 9-ről 45-re. Emellett jelenleg 54 fő teszteredményeire várnak.

Mint Farkas Éva Erzsébet kiemelte, éppen ezért továbbra is nagyon fontos, hogy mindenki még nagyobb fegyelmezettséggel betartsa a szabályokat és javaslatokat.

A polgármester azt is ismertette, hogy a Batthyány utcai idősek otthonában egy dolgozó tesztje pozitív lett, ő karanténban van, de jelenleg nincs más igazolt fertőzés az intézményben. A polgármesteri hivatal egy dolgozójának tesztje is pozitív lett, a közvetlen munkatársait azonnal ellenőrizték, de nem találtak több megbetegedést. Egy házigondozottnál is kiderült fertőzés, ezért az ENI egyik munkatársát is tesztelték, ő az eredményre vár jelenleg.

Az oktatási nevelési intézmények közül a Bartók iskolát (3 pedagógus igazolt fertőzött, 1 eredményre vár), a József Attila Gimnáziumot (2 diák van karanténban), a Hold utcai óvodát (1 igazolt fertőzött) emelte ki, és beszámolt arról is, hogy a Kassai utcai és a Zrínyi utcai – nem önkormányzati fenntartású – óvodákban rendkívüli szünet lett elrendelve, utóbbiban az összes dolgozó elkapta a koronavírus fertőzést.

A Polgármesteri Hivatalban ügyet intézni szándékozókat arra kérte Farkas Éva Erzsébet, hogy elsősorban telefonon, vagy e-mailben jelentkezzenek. Farkas Éva Erzsébet az online bejelentkezésben a tegnapi testületi ülés napirendi pontjairól, és a folyamatban lévő fejlesztésekről is részletes tájékoztatást adott.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest