Tulajdonosi hozzájárulását adta a magyarcsanádi képviselő-testület szerdai ülésén a községben megépített naperőmű működéséhez. Kiderült, hogy az új játszótér füvesítése érdekében önkéntes napot szereznek, s a községben 10-15 kóbor kutya is riogatja a járókelőket.

A mai ülésen a képviselő-testülete tagjai meghallgatták és elfogadták Farkas János polgármesteri tájékoztatóját a két ülés között történt fontosabb eseményekről, illetve a Magyarcsanád környezeti állapotáról illetve az önkormányzat idei adóbevételeinek és átengedett bevételeinek alakulásáról szóló tájékoztatót.

A képviselők ezt követően foglalkoznak az előterjesztésekkel, így elfogadják az önkormányzat 2020-2025. évre szóló Helyi Esélyegyenlőségi Programját. Az egyebekben arról volt szó, hogy az új községi játszótér befejezésére önkéntes napot szerveznek, mely során befüvesítik a területet. Szó esett arról is, hogy továbbra is problémát jelen a községben a kóbor kutyák viszonylag nagy száma, Jelenleg tíz-tizenöt kóbor ebbel is találkozhatnak a helybéliek a faluban. A képviselők szerint a kóbor kutyák ügyében regionális megoldást kellene keresni, mert a többi településen is előfordulnak. A makói ebrendészeti telep pedig nem nagyon tud addig ebeket befogadni, míg az ott lévőket örökbe nem fogadják.

A testület zárt ülésen adta meg tulajdonosi hozzájárulását az Electron Holding Zrt. számára a cég által a község közigazgatási területén, összesen 1,2 hektárnyi földterületen épített 1×468 kVA teljesítményű napelempark működéséhez.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest