A rendőrök 86 határsértővel, valamint egy embercsempésszel szemben intézkedtek tegnap Csongrád-Csanád megyében.

A járőrök október 27-én 0 óra és 24 óra között 14 esetben, összesen 56 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Mórahalom, Szatymaz, Röszke, Deszk, Kiszombor és Domaszék közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, szír, algériai, koszovói, palesztin, marokkói, illetve líbiai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi megerősítő járőrei a Készenléti Rendőrség munkatársaival együttműködve Szeged-Szőregen, a Makai úton állítottak meg egy osztrák honosságú családi egyterűt tegnap este. A járművet egy szerb férfi vezette, rajta kívül még 10, magát bangladesi állampolgárnak valló személy tartózkodott a kocsiban, akik azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a szerb sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indul ellene eljárás. Kihallgatását követően a nyomozók őrizetbe vették a férfit, és az illetékes ügyészségen előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

Az illegális migránsokat a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanebben az időszakban a határ mentén szolgálatot teljesítő állomány négy esteben, összesen 20 migránst akadályozott meg abban, hogy jogellenesen Magyarország területére lépjen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest