Lányok, asszonyok, gyerekek és felnőtt férfiak is kerékpárra pattantak, hogy a mellrák elleni küzdelemre hívják fel ezzel is a figyelmet. A tombola fődíját, egy biciklit, Kun-Szabó Korina nyerte meg.

Sikeresnek bizonyult a „Kerékpárral a mellrák ellen 2020. Földeák” elnevezésű szabadtéri rendezvény, köszönhetően a résztvevők fegyelmezettségének valamint a szervezésben résztvevőknek!

A megmozduláson összesen hatvanhét földeáki, zömében lány és asszony vett részt, de gyerekek és férfiak is a nyeregbe pattantak, hogy a szép, napos időben részt vegyenek kis kerékpártúrán! A helyi művelődési ház elől Hajnal Gábor polgármester köszöntőjét követően indultak meg a biciklisek, s mindenki a saját tempójában és láthatósági mellényben tette meg a – művelődési ház-Zárda utca-Makói utca-Makói sor-külterület-Vásárhelyi utca távot, hogy a túra végén a kiindulás helyszínére, azaz a művelődési házhoz érkezzen vissza, s húzza fel ismét, a biciklizés közben a szájmaszkját.

A művelődési ház udvarán egy kis pogácsával és ásványvízzel kedveskedtek a szervezők a visszaérkező kerékpárosoknak. A gyerekek pedig mindannyian egy-egy rózsaszín léggömböt vihettek haza. Valamennyi kerékpározó tombola szelvényt kapott, mellyel esélyes lett a fődíj, azaz egy női kerékpár megnyerésére. A szerencsés nyertes Kun-Szabó Korina lett.

A nyereményhez szükséges anyagi fedezetet a földeáki képviselő-testület tagjai ajánlották fel, ezzel járulva hozzá a rendezvény sikeréhez.

– Földeák Község Képviselő-testülete nevében köszönetemet fejezem ki Szabó Zsuzsinak és Kurunczi-Bálint Nikinek, a Művelődési ház dolgozóinak, a Földeák Polgárőr Egyesület tagjainak valamint valamennyi résztvevőnek – közölte Hajnal Gábor polgármester.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest