Egy férfi és két nő  múlt csütörtök este verték arcon, s rángatták meg a hajánál fogva áldozatukat, akinek elvették a táskáját. Csoportosan elkövetett rablás miatt indult ellenük eljárás. Egy hónapra előzetesbe is kerültek.

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során tett indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a férfit és két nőt, akik múlt hét csütörtökön raboltak ki egy fiatal nőt Csongrádon.

A megalapozott gyanú szerint egy férfi és két nő október 22-én este 10 óra körül megszólította a sértettet, amikor az a biciklijéről leejtette a táskáját, aminek tartalma kiborult a földre. Ekkor cigaretta kérés és segítségnyújtás ürügyén a gyanúsítottak egyike elterelte a sértett figyelmét, míg a két társa elvette a fiatal nő mobiltelefonját. A sértett megpróbálta azt visszakérni, melyre válaszul gyanúsítottak a táskáját is kirángatták a kezéből, hajánál fogva rángatták, a szemüvegét is leverve ököllel arcon ütötték, majd a helyszínről eltávoztak.

A gyanúsítottak a sértettnek a mobiltelefonja és egyéb értékei eltulajdonításával mintegy 66 ezer forint kárt okoztak, melyből a nyomozás során lefoglalással 63 ezer  forint megtérült. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt mindhárom gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére, figyelemmel arra is, hogy mindannyian többszörösen büntetett előéletűek, valamint jelenleg is más büntető eljárás folyik velük szemben.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsítottak és védőik a szabadlábon történő védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest