Szintet lépett a Facebook cenzúra – írja közösségi oldalán Dúró Dóra.

– Valódi indoklás nélkül, a Facebook szelektíven alkalmazott közösségi elveinek megsértésére hivatkozva törölték a Mi Hazánk Mozgalom több mint 80 ezer követővel rendelkező oldalát. Először a párt 1956-os megemlékezésének eseményét törölték, erre hivatkoztak, mint tiltott dolog, majd rövid időn belül az egész oldalt elérhetetlenné tették. Ezek szerint már az 1956-os forradalom sem fér bele a Facebook közösségi alapelveibe.

Emlékezetes, hogy a Facebook-cenzúrával avatkozott bele a magyarországi EP-kampányba is, amikor indoklás nélkül törölték a Mi Hazánk Mozgalom elnökének 207 ezer követővel rendelkező hivatalos közösségi oldalát is.

A külföldi tulajdonú Facebook politikai cenzúrája nemcsak antidemokratikus és elfogadhatatlan, de törvényellenes is. A Mi Hazánk Mozgalom ezért hívta fel a figyelmet már korábban is, hogy a Facebook nemzetbiztonsági kockázatot jelent és többek közt az ehhez hasonló esetek miatt nyújtottunk be egy olyan törvényjavaslatot, amely a Facebookot kötelezné arra, hogy magyar állampolgárságú képviselőjük legyen hazánkban, így könnyebb lenne bíróság elé állítani itthon a céget. – olvasható a politikus bejegyzésében.
 
 
 
 
Borítókép: archív fotó, Novák Elõd, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke (b) és felesége, Dúró Dóra elnökhelyettes (k) a párt VIII. kerületi irodájában tartott eredményváró rendezvényen az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án
MTI/Mohai Balázs

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest