A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során tett indítványára a nyomozási bíró letartóztatásba helyezte azt a holland férfit, aki 37 illegális határátlépő Ausztriába csempészését kísérelte meg. A kép illusztráció.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2020.október 23-án éjjel felvett az általa vezetett kisteher-gépkocsiba 37, magát szír és afgán nemzetiségűnek valló személyt, akik röviddel azt megelőzően illegálisan lépték át a magyar-szerb államhatárt. Az eddig ismeretlen megbízóival a gyanúsított abban állapodott meg, hogy a Magyarország területére történő belépéshez és az ország területén történő tartózkodáshoz szükséges feltételekkel nem rendelkező utasait Ausztriába szállítja.

A helyi rendőrök a gyanúsítottat az illegális határátlépők gépkocsiba való beszállása közben igazoltatás alá vonták, előállították, majd őrizetbe vették.

Az államhatár átlépéshez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának elrendelésére.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítványnak helyt adva egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése végleges, azt a gyanúsított és védője is tudomásul vette.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest