A két férfi ütlegelte, rugdosta, bántalmazta áldozatát, aki belehalt sérüléseibe.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította annak a két férfinak a letartóztatását, akik komáromi otthonukban idén június 17-én halálra verték a sértettet.

A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban lévő férfiak 2020. június 17-én az esti órákban, komáromi otthonukban együttesen bántalmazták, ütlegelték, rúgták a sértettet. A bántalmazás következtében a sértett többszörös bordatörést, a szegycsont törését, az orrcsont törését szenvedte el. A kialakuló belső vérzések miatt a helyszínen meghalt.

A két férfit halált okozó testi sértés bűntettének elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányságon. Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, megélhetést biztosító jövedelemmel nem rendelkeznek.

A gyanúsítottak letartóztatását az ügyészség indítványára június 23-án rendelte el a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája.

A főügyészség indítványával egyezően a nyomozási bíró a gyanúsítottak letartóztatását további kettő hónappal meghosszabbította azért, mert velük szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülésük esetén szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követnének el. Továbbá az egyik gyanúsított vonatkozásában az is feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest