Ma délelőtt vágták ki a Maroslelei Zengő Óvoda udvarán lévő hatalmas, de veszélyessé vált nyolcvan éve ültetett fenyőfát.

Több 10 év után, hatósági vizsgálatot követően favágási gyakorlat keretében távolították el a makói tűzoltók az Maroslelei Zengő Óvoda udvarán álló, életveszélyessé vált fenyőfát. Helyére természetesen ültetni fognak három másikat és a kivágott fa törzséből több generációt átívelő emléket állítanak. A gyermekek számára a fakivágás felejthetetlen élményt jelentett… – írta Facebook oldalán Drimba Tibor polgármester.

A hatalmasra nőtt fenyő, melyet 1940-ben ültettek, szakaszos szétdarabolását, majd kivágását a bátrabb óvodások az udvarról, de biztonságos távolságból nézték végig,  míg a félénkebbek az óvodai csoportszoba ablakain át követték a munkálatokat. A legnagyobb élményt a fatörzset kötelekkel tartó, illetve a tűzoltólétrán dolgozó lánglovagok, meg persze a felszerelésük jelentette a kicsik és persze az óvoda dolgozói számára.

Mint azt a község polgármesterétől megtudtuk, szakértői véleményt született a fa veszélyes állapotáról, melyet már egy nagyobb szél is kidönthetett volna, ezért így előzték meg a bajt. A törzsből Galló Gergő helyi fafaragó fiatalember készít majd emlékművet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest