Két földeákiról is kiderült a hosszú hétvégén, hogy elkapta a koronavírust. Az egyikük maga hívta fel a hírrel a község polgármesterét.

„A mai napon újabb lakosunknál igazolták a vírusos megbetegedést. Az érintett hívott fel és tájékoztatott róla, amit köszönök neki ! Kérem azt aki esetleg megfertőződött, hogy tegyen ugyanígy. Csak azért kérem, hogy mind magam, mind az Önkormányzat részéről a segítségnyújtást fel tudjam ajánlani (bevásárlás, ügyintézés stb…) ! Elérhetőségeim: telefon: 30/329-7517, 70/903-9632 e-mail: polgarmester68@gmail.com, Földeák község hivatalos Facebook oldala, Lakcím: Földeák, Mártírok u.25.

Fokozottan figyeljünk egymásra és magunkra hiszen a veszély megjelent községünkben is ! Tartsunk össze, segítsünk egymáson, hiszen az ellenség (COVID 19) közös és mindannyiunk ellensége! – tette közzé szombaton a községi önkormányzat hivatalos Facebook oldalán a hírt Hajnal Gábor polgármester, aki egy nappal korábban adta hírül az első igazolt koronavírusos megbetegedést a községben. Azt írta, hogy az érintett személyek karanténban vannak, s folyik a kontaktkutatás.

Arra kér mindenkit, hogy fokozottan figyeljenek az arcmaszk használatára, még a közterületen is. A maszknak egyébként az orrot is fednie kell. Arra is megkért mindenkit, ha a gyanús tünetek jelentkeznek nála, telefonon hívja fel a háziorvosát, vagy a központi ügyeletet.

***

Korábban már volt igazolt koronavírusos megbetegedés a makói járás kistelepülésein. Nagyéren egy kilenctagú család , Pitvaroson két diák kapta el, és Maroslelén is volt beteg. A Csanádalberti Idősek Otthonát pedig az egyik dolgozó koronavírus gyanúja miatt zárták be egy rövid időre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest