Közpénzből készülő maszkokkal, és „magánemberként” adott pót beiskolázási támogatással próbálja megvenni a lakosokat a botránypolgármester, Perneki László szerint újra elkezdődött a felelőtlen ígérgetés.

Több csanádpalotai lakos is felháborodva keresett fel minket azzal kapcsolatosan, hogy Debreczeni István a saját nevével ellátott maszkokat osztogat a településen. Mint kiderült, ezeket a védőeszközöket ugyanis a közfoglalkoztatottak varrják, akiknek a bérét az állam finanszírozza.

Ez pedig azt jelentené, hogy a polgármester közpénzből kampányol saját magának. Persze azt az itt élők már megszokhatták, hogy ha hatalomról van szó, Debreczeni István sem Istent, sem embert nem ismer, nagyon sokan gondolják úgy, hogy ennél nagyobb pofátlanság már nem létezik (de, lesz még rosszabb).

A kampányosított védőeszközök – amikre egyébként a járvány második hullámában különösen nagy szükség van – ráadásul valószínűleg sok olyan időshöz, rászorulóhoz is eljuthatnak, akiknek adott esetben nincs lehetősége máshonnan beszerezni, ám a botránypolgármestert eszük ágában sincs támogatni. Az ő kiszolgáltatottságuk kihasználása teszi a legerkölcstelenebbé Debreczeni István akcióját.

 

Emellett nemrég egy olyan értesítés is ki lett küldve csanádpalotai szülőknek, amely szerint a polgármester „magánemberként” támogatná őket, mivel gyermekük nem a helyi iskolába jár, így nem kaptak beiskolázási támogatást. Azonban ezt a pénzt a hivatalban, a szociális ügyintézőnél lehet átvenni. Köztisztviselőtől, annak munkaidejében. A „magánemberként” adott támogatást. Érdekes.

 

 

Az ügyekkel kapcsolatban megkerestük Perneki Lászlót is, aki természetesen nem lepődött meg a Debreczeni István által használt erkölcstelen eszközökön, hiszen a testület feloszlását megszavazó képviselők lejáratása is folyamatos a településen.

A polgármesterjelölt azonban biztos abban, az elmúlt egy év botrányai után már mindenki pontosan tudja kivel van dolga Debreczeni István személyében, a lakosok okosabbak annál, hogy felelőtlen ígérgetésekkel és látszatintézkedésekkel meg lehessen venni őket.

 

 

– A polgármester úr jobban tenné, ha inkább nyilvánosságra hozná milyen anyagi helyzetben van a település, mert a lakosok arra kíváncsiak, és erről hiába kérdezzük, senkinek nem enged betekintést. – hangsúlyozta portálunknak Perneki László.

A polgármesterjelölt azt is hozzátette: minden vele, és a képviselőkkel szemben Debreczeni István által megfogalmazott rágalmazást visszautasít, amennyiben pedig a hazugságok terjesztése tovább folytatódik, feljelentésen is gondolkodnak a későbbiekben.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest