Október közepén új dalt mutatott be Luigi, aki a Nem kellene sírni már kapcsán portálunknak azt is elárulta: régi vágya volt, hogy a Maros-parton zongorázzon egy klipjében.

Mint a makói énekestől megtudtuk, az utóbbi időszakban számos fesztivál, forgatag és falunap elmaradt számára, így alkotással, zene- és szövegírással próbálta kihasználni az időt.

A Nem kellene sírni már viszont – mint megtudtuk – nem most íródott, annak alapjai már mintegy másfél éve elkészültek, csak félre voltak téve, hiszen dalszerzés közben gyakran ”félbehagyja” a szerző a készülő művet.

Kóczé Lajos rámutatott: nagyon sok szakmabelitől is azt hallja, hogy egy dalt nem szabad erőltetni, ha jön az ihlet, akkor fel kell játszani vagy hangszerelni, de hagyni kell pihenni is, ez pedig a kész zenére is igaz, annak is időt kell hagyni, és ”friss füllel” újrahallgatni.

– Régóta gondolkodtam már ezen a dalon, mert akkor éreztem már, hogy valami lehet ebben a dalban. És most, hogy a koronavírus miatt nem igen volt lehetőségem fellépni, így elővettem ezeket a régi mappákat a gépemen és végighallgattam őket. Belebotlottam ebbe a dalba megint, és úgy gondoltam, hogy most talán ezt be is tudom fejezni – emelte ki Luigi, aki érdekességként azt is elárulta, hogy ezt a dalt a végleges verzióig háromszor írta át.

– Maga a klip koncepciója régóta a fejemben volt, hiszen régóta vágyam volt, hogy ezek a képkockák szerepeljenek egy klipben. Érdekes viszont, hogy volt egy dal 2015-ben, amire már majdnem megcsináltam ezt az elképzelést, de aztán elcsúsztunk ezzel, bejött a tél, és akkor már nem azt a hatást hozta volna, amit szerettem volna – tudtuk meg az énekestől, aki felidézte: a női főszereplővel, Palócz Lénával egy fotózás során találkozott, a fotókat barátja, Lóczi Gábor készítette. Mint hozzátette, egyből elképzelte, milyen lenne a klipben, és végül nagyon jó választásnak is bizonyult, hiszen nagyon elégedett a szereplésével, továbbá a klip elkészüléséért köszönetét fejezte ki a zenész a makói televíziónak is.

A makói és szegedi helyszíneket felvonultató klipben szereplő zongora kapcsán azt is elárulta Luigi, hogy végül hozzá került a hangszer, amely szülei házában kapott helyet és fel is fogja hangolni.

Az új dalt és klipet nagyon pozitívan fogadták a hallgatók, ráadásul a Nem kellene sírni már egy lemezválogatásra is felkerült nemrégiben, akárcsak az a dal, amely tavasszal kaphat videoklipet – tudtuk meg Kóczé Lajostól.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest