Kétmillió-háromszáznyolcvanhétezret az irodabútorok cseréjére, míg kilencmillió-kilencszáztizenkétezer forintot a községháza tetőfelújítására nyert a kövegyi önkormányzat. A tetőn dolgoznak, az irodabútorok pedig már megérkeztek.

A Magyar Falu Program „Polgármesteri hivatal felújítása” című alprogramba beadott eredményes pályázatával egészen pontosan 2 millió 387 ezer 491 forintot nyert irodabútorok cseréjére, valamint 9 millió 912 ezer 124 forintot a községháza tetejének felújítására.

Azaz összesen 12 millió 299 ezer 615 forintból szépül és modernizálódik a polgármesteri hivatal épülete kívül és belül.

A kivitelezési munkálatok elvégzésére három árajánlatot kért az önkormányzat, melyek közül a Méhes Ingatlanfejlesztő Kft. adta a legkedvezőbbet. Az új irodabútorokat már megvásárolták, míg a tetőfelújítás már megkezdődött. A munkálatok várhatóan idén november 30.-ig be is fejeződnek.

Nem ez az egyetlen az utóbbi években történt felújítás a községházán, illetve a közvetlen szomszédságában lévő könyvtárépületen.

Tavaly ősszel hivatalosan is befejeződött a kövegyi önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, miután a községi önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívására, és 38,95 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely során Kövegy Község Önkormányzat számára lehetővé vált a két meglévő önkormányzati épület (a községháza és a könyvtár felújítása. A 38 millió 950 ezer forintos európai uniós támogatás segítségével elkészült az épületek homlokzati hőszigetelése, lábazati hőszigetelése, az ablakkávák kiegészítő hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése és kicserélték a régi nyílászárókat, azaz az ajtót és az ablakokat is.

A fejlesztés eredményeként megvalósult a fűtési rendszer egyedi tervek szerinti felújítása, elektromos fűtési rendszer használatával. A filtráció biztosítására passzív légbeeresztőket szereltek az új nyílászárókra. Egyúttal elvégezték az épületek kötelező akadálymentesítését is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest