Szemetet szedtek, környezetvédelmi előadást hallgattak meg a diákok és a rajzverseny és a környezetvédelmi kvíz eredményét is kihirdették ma kora délután a földeáki Návay Lajos Iskolában, a Gagarin utca „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című pályázathoz kapcsolódóan.

A földeáki önkormányzat még a idén nyerte a TOP 2.1.3-15-CS1-2016-00017 „Települési környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztések” című pályázatával azt a 25,3 millió forintot, mely lehetővé tette, hogy a Gagarin utcán (jelenleg itt épül a leendő sportcsarnok) elvégezzék a vízrendezési munkálatokat.

A lezárult, a Návay Lajos Iskolában pedig ehhez kapcsolódóan rendeztek ma délelőtt környezetvédelmi előadást, majd délután Hajnal Gábor polgármester és Tóth Imre, az iskola igazgatója hirdette ki az alsósoknak kiírt a vízrendezéshez kapcsolódó rajzpályázat eredményét.

A pályázatra összesen negyvenegy alkotás érkezett. A második osztályosok közül első helyezést ért el Rácz Dzsenifer, második lett Juhász Kendre, míg harmadik Vincze Zoé Lara. A negyedikesek közül első lett Szabó Lili, második Tóth Panka, harmadik Gulyás Levente. Valamennyi díjazott az elismerés mellett szép ajándékokat is kapott.

A környezetvédelmi kvíz nyertesei a 7. b. osztályos Gilinger Hanna, Hoffelner Bence és Hartenstern Milán, illetve a 8. a. osztályos Berta Barnabás lettek.

A felsős diákok az eredményhirdetést követően gumikesztyűt húztak, szemeteszsákot kaptak, s az iskola környékén még az árokból is összegyűjtötték, az egyébként meglehetősen csekély menyiségben elszórt szemetet. Végül minden diák kapott egy-egy müzliszeletet.

A földeáki háztartásokban élők pedig szórólapokon értesültek a projekt, azaz a Gagarin utcai vízrendezés hivatalos lezárásáról…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest