Radnóti Miklós életének utolsó hat hónapjába kalauzolta el az érdeklődőket kedd este Tóth Péter Lóránt, a „…lélek vagyok, élni szeretnék!” irodalmi estjén a József Attila Városi Könyvtárban.

Szikszai Zsuzsanna igazgató köszöntőjében felidézte, nem először jár Makón az előadó, akinek legutóbbi, az Espersit-házban tartott előadását is nagyon pozitívak fogadták a megjelentek, a mai napon pedig az esti előadást megelőzően délelőtt a középiskolásoknak tartott rendhagyó irodalomórát.

Tóth Péter Lóránt, Radnóti- és Latinovits-díjas versmondó az előadás kezdetén kiemelte, bármerre jár, mindig elmondja, hogy a makóiak mennyire büszkék arra, hogy József Attila a városukban volt, és innen már érett férfiként és érett költőként távozott. Mint elmondta, József Attila és Radnóti Miklós ismerték egymást, és bár szoros barátság nem alakult ki köztük, de többek között mindketten Szegeden tanultak, és mindkettejüket tanította Horger Antal úr.

Az előadáson Tóth Péter Lóránt Radnóti utolsó hat hónapjába kalauzolta el a megjelenteket, lelki, szellemi és fizikai utazásra invitálva őket. Mint aláhúzta: véleménye szerint az, ami akkor történt Radnótival, abban a fél évben, az nagy tanulsággal szolgálhat 2020-ban is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest