Egy koszovói férfi  szombatra virradóra több, mint 23 kilogramm marihuánát próbált meg az általa vezetett busszal Magyarországon át Ausztriába csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a buszsofőrként dolgozó gyanúsított az általa vezetett nemzetközi buszjárat sofőrjeként ismeretlen személy felkérését elvállalva még Koszovóban átvett ismeretlenektől 9 zsák egész paprikát. A zsákokban a paprika közé vákuumos és alufóliás csomagban 23,3 kg marihuánát rejtettek el a gyanúsított ismeretlen megbízói. A gyanúsítottnak a kábítószert a megállapodás szerint Linzben, egy előre megbeszélt helyen kellett volna átadnia.

A gyanúsított a busz sofőrjeként október 17-én hajnalban jelentkezett belépésre Szerbia irányából Magyarország területére. A beléptetés során a szolgálatot teljesítő pénzügyőrök tételes vámvizsgálatot rendeltek el, melynek során megtalálták és lefoglalták a csomagtérbe rejtett kábítószert. A becsempészni szándékozott kábítószer tiszta hatóanyag tartalma az előzetes adatok szerint meghaladja a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés valamint az eljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta a gyanúsított letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartandó ülésen fog dönteni az ügyészi indítványról.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest